30 iunie 2007

iPhone - PR de "exceptie"

Merge? Nu merge?

Injuratura ca argument

Observ, parca din ce in ce mai mult in ultima vreme, ca, pe langa forumurile ziarelor, care oricum duhneau de cele mai nasoale miasme, cu un limbaj adesea sub orice critica, si ziarele propriu-zise se umplu de injuraturi, calomnii si urlete.
O fi de la caldura? Asa o fi noua linie editoriala? Amuzant e ca unele din ziarele cu zbierete dau la pachet enciclopedii, ca sa-si atraga publicul educat.

Ia ba, encioclopedia, si mai cultiva-te si tu!

E chiar relaxant sa citesti un articol dintr-un ziar si sa profiti si de stilul si aroma altuia. Doua la valoarea unuia - adica zero, ca e gratis, pe net.

UPDATE: Si altii sunt deranjati de agresivitatea online si protesteaza. Deci, se poate :)

UE pe Youtube - Despre securitatea energetica in Europa

O foarte interesanta prezentare facuta de UE (care, mai nou, si-a facut pagina pe Youtube), despre strategia privind securitatea energetica a Europei.
E utila pentru cine doreste sa stie nu ce poate face el/ea pentru UE, ci ce face UE pentru el/ea, astfel incat sa ardem gazu' cat mai ieftin - cel putin pana trecem pe resurse regenerabile.


29 iunie 2007

Cele mai frumoase imnuri nationale

Aparent, campionatele mondiale de fotbal pot reprezenta si un izvor de cultura, nu doar de marit burtica prin ingurgitarea de bere + popcorn + bomboane agricole.

Mi-a trecut prin cap sa fac un top al celor mai interesante imnuri nationale.
Asadar, in opinia mea, cele mai melodioase imnuri sunt ale urmatoarelor tari:

Germania



Franta




Italia

Propaganda negativa

Paint it black! ( and you will see the light :D )

28 iunie 2007

Cismigiu by night

Viitorul presedinte al SUA?

Conform unui sondaj realizat recent in statul american New Hampshire, DACA ar candida pentru nominalizarea din partea Democratilor la presedintie, Al Gore ar castiga in acest stat. Acest lucru, dat fiind sistemul american de selectie al candidatilor la presedintie si calendarul alegerilor (primaries), l-ar plasa cu sanse mari de a obtine nominalizarea nationala in cursa pentru Casa Alba. Daca ajunge in pozitia asta, Gore ar avea sanse mari sa castige, data fiind popularitatea democratilor din ultima vreme si data fiind imaginea lui din momentul asta: o combinatie de star rock cu PhD in IT si protectia mediului, care mai are si o experienta consistenta in administratie, dupa ce a fost 8 ani vice-presedinte. E ceva!

Daca, daca... deocamdata Gore zice ca nu e interesat, dar nu respinge cu totul ideea.

Si mai urmeaza, pe 7 iulie, si Live Earth, mega-evenimentul cu o audienta prognozata de 2 miliarde de oameni, ocazie cu care Gore o sa-si faca o publicitate fenomenala, la nivel global.

Nu mai stropiti strazile ziua

As dori, pe aceasta cale, sa-i rog pe unii dintre numerosii mei cititori, daca cumva vreunul (sau poate amindoi?) lucreaza la intreprinderea de stropit strazile din Bucuresti sa se abtina in timpul zilelor caniculare de la activitatea mentionata.
Apreciem harnicia lor, dar, in loc sa racoreasca atmosfera, nu fac decat sa creasca umezeala din aer, facindu-l irespirabil.

Incercati mai bine noaptea. eventual dupa ce ploua

La mare (in .ro) e uneori bine

Pe 8 iunie 2007 am ajuns si eu, pentru prima data in viata, la Vama Veche (nu mai radeti acolo in spate, va rog!). Si da, am mai mult de 5 ani, in caz ca-mi cautati circumstante atenuante.

Ma rog, mi-a placut. Asta si pentru ca, fiind inceput de iunie, nu era foarte aglomerat sau, in orice caz, era mai putina agitatie decat (am auzit eu ca) este in toiul sezonului.

Ca orice turist veritabil, obisnuit cu un minimum de comfort, am rezervat o camera la o viluta din Vama. Prietenii cu care am fost nu si-au rezervat nimic, pretinzand ca ei vor sta la cort (ceea ce au si facut, dealtfel). N-as fi avut o problema sa stau si eu la cort - daca pun cap la cap toate noptile dormite in cort de-a lungul timpului, prin diverse locatii (Ceahlau, Retezat, Fagaras, mare) cred ca adun cateva luni bune. Dar cum "seful" a strambat din nasuc la ideea de a nu avea un minimum de comfort, n-am mai luat cortul tip igloo, frantuzesc, argintiu, din dotare (arata foarte bine cortul, de aceea l-am protejat si nu l-am mai folosit de vreo 10 ani). "Seful", desigur, e prietena mea.

Am cititi multe chestii despre Vama, in special articolele din Catavencu de anii trecuti, relatari de la Stuffstock, etc. Asa am auzit de locatii precum Papa la Soni, La Frontiera, Bavaria (asta din urma am inteles ca nu avea ce cauta in Vama, nu stiu precis de ce, dar oricum nu am vazut-o - poate s-a desfiintat?).

In prima seara am fost sa mincam ceva in prima locatie care ne-a iesit in cale, si asta s-a nimerit sa fie "La Frontiera". Mi-a placut, mai ales ca nici n-am intrat bine acolo ca l-am si vazut pe Dan Chisu (e cineva celebru! hahaha) asezandu-se la o masa alaturata. Nu mai tin minte ce am mincat acolo - oricum ceva la gratar, nu am riscat - dar a fost bun. Berea era rece si, mai ales, incredibil de ieftina! Dealtfel, berea era ieftina prin toata Vama, ceea ce nu poate fi decat rau pentru creierii consumatorilor.

A doua zi am stat pe plaja si am constatat ca erau multi cetateni veniti acolo cu Mercedese, Audiuri, Touaregi, Jeepane sau Siegfrizi, dar care stateau la cort. Interesant - am dedus eu ca o fi vorba de oameni care din tinerete tot vin in Vama si stau la cort, chiar daca intre timp au evoluat, au salarii bunicele si masini mai scumpe.

Am gasit si celebra Papa la Soni, dar nu am papat nimic acolo. Data viitoare o sa incerc si eu chestiile alea cu tarhon, ca sunt curios ce gust or avea.


M-a impresionat placut faptul ca erau putine tarabe cu brizbrizuri, ceea ce e un lucru util cind mergi cu prietena/nevasta pe undeva, desi pentru fetele amatoare de suveniruri ar trebui, totusi, sa fie mai multe. :)

De asemenea, am gasit (dupa indelungi cautari executate printr-o hoinareala haotica prin Vama) si non-stopul din poza de mai jos, unde nimeni nu halea nimic deoarece a fost inchis non-stop cit am stat acolo. Oricum, pentru siguranta alimentara a populatiei parea cea mai buna solutie.

Nu mi-a placut in Vama puzderia de santiere de case/vile/palate, care reduc simtitor din farmecul localitatii. Mi-a placut, in schimb, faptul ca se vedeau toate stelele noaptea, sursele de lumina artificiala fiind relativ putine. N-am reusit, oricat am incercat, sa fotografiez la modul decent Calea Lactee, care se vedea foarte clar (trebuie sa ma exersez cu Cybershot-ul ala).

Din pacate, marea avea o gramada de alge (lucru despre care masele au fost informate prin mijloacele de informare in masa), si culoarea era cea care se vede. Feels like chocolate.



La plecare, trecand prin Constanta, am remarcat o locatie care parea foarte misto - business centerul "La Protap". Nu ne-am oprit acolo sa mincam, ci am aterizat intr-un restaurant cu un nume exploziv, Beirut. Mincare libaneza foarte buna, servire exemplara, nu era aglomerat, mai trecem. (Hmm, cautind pe net un link catre Beirut, am descoperit ca pe aici au mai trecut oameni de vaza, inainte sa fuga, bolnavi, din tara.)


In rest, nimic special, am fugit si noi din Constanta spre Bucuresti pe autostrada, pastrand tot timpul limita legala de viteza de 200 130 km/h. Am ajuns cu bine.

27 iunie 2007

Tony Blair se lasa de politica

Anthony Charles Lynton Blair pleaca azi. De la sefia guvernului Majestatii Sale si din parlament.

Este cel mai tare prim-ministru pe care au putut sa-l dea laburistii britanici, dupa ce au renuntat (prin 1994) la mare parte din prostiile socialiste invechite cu care au reusit sa stea 18 ani in opozitie, pana in 1997.
De altfel, in 1997 laburistii au administrat o infringere usturatoare conservatorilor, cum nu mai vazusera acestia din 1832! Intre timp, laburistii au mai castigat 3 randuri de alegeri, cu Blair in frunte.
E un personaj interesant, care a avut curajul sa renunte la dogmele socialistilor britanici, ce devenisera ridicole dupa 1990, si a adoptat un program mai liberal, abandonand povestile cu nationalizari si alte bazaconii, care i-au consacrat pe laburisti, si adoptand o atitudine mult mai prietenoasa fata de piata libera si capitalismul salbatic :)

Desi de-a lungul timpului s-a dovedit extrem de priceput in relatiile cu presa (vezi aparitia personajului in The Queen), in ultima vreme cota sa de incredere a scazut dramatic, motiv pentru care se si retrage, lasandu-l pe Gordon Brown sa preia sefia laburistilor si a guvernului britanic.

Se zvoneste ca Blair ar putea deveni fie mediator in conflictul din Orientul Mijlociu, fie ministru de externe al UE (sau cum se va chema jobul asta in final).

26 iunie 2007

Nelamuriri si multumiri

Nelamurire: nu inteleg de ce pe Blogger nu exista smileys, ca pe Wordpress. Am senzatia ca Wordpress e mai misto...

Multumire: doresc sa-i remerciez d-lui Canalia pentru ca m-a bagat in blogroll-ul dumnealui, de altfel singurul blogroll in care apare un link catre blogul meu, din ce am observat eu. De asemenea, un lucru foarte bun pe care l-a mai comis e ca a introdus un link suplimentar intre Prostanacul si Roaitars. Nu de alta, dar la un search pe google (ca sa vad si eu cum ma vad) mi-a iesit

... Bla bla Bla Piticu prostanacul Roaitars ...

ceea ce, desigur, nu suna prea bine :D

Would you like to enlarge your pension?

De ceva vreme tot aud ca trebuie sa optez (aparent anul asta) pentru un fond de pensii private, lucru valabil pentru toti cei care au sub 35 de ani (si mai si muncesc, desigur, nu stau la intins mana!).

Inca nu mi-e clar cum va functiona treaba asta, asa ca am cautat informatii pe www, iar pentru cei potential interesati am gasit ceva, explicat pe scurt - in genul "Pensiile private pentru toNti" - pentru mine a fost foarte util :)) -, aici.

Pe scurt, trebuie sa optezi pentru pensiile private obligatorii ca sa nu mori de foame cind iesi la pensie si sa nu maraie tinerii prin autobuze cind le faci scandal ca nu-ti cedeaza locul - o sa le poti zice linistit(a) ca ti-ai platit contributia si sa faca ciocul mic (ca atunci cu siguranta noi vom fi la putere, daca natalitatea scade in ritmul actual).

Pe de alta parte, mai sunt o serie de pensii, private dar facultative, asta in cazul in care nu vrei sa-i vezi deloc la fata pe cei din autobuze si sa-ti permiti o masina in care ai locul asigurat ;).

E bine de stiut, desi e cam ciudat sa ma gandesc inca de pe acum la pensie.

PS: nu, nu lucrez la nici o societate de asigurari :))) - de asta pot sa va asigur! - deci nu fac reclama la nimic.

Vara

Toata lumea miorlaie ca e prea cald - e un leit motiv zilele astea (adica e leit acelasi, cam peste tot unde se miauna de cald).

Putin Joe Dassin (L'été indien) nu poate decat sa adauge nitel romantism indicelui de comfort confort termic...


25 iunie 2007

Relatari din infern

Evenimentul Zilei are azi un reportaj interesant despre Coreea de Nord, o tara cu un sistem care pe mine ma fascineaza si ma intristeaza, in acelasi timp (cum naiba mai poate exista asa ceva in 2007?).

Evolutionism :)

Sondate cu dedicatie

Sunt un fan al "sondajelor" care apar pe diverse site-uri. Iata un exemplu de sondaj afectat de caldura (e de azi, 25/06).


Deci userul are de ales intre 2 variante propuse sau isi poate concepe el o varianta de raspuns ("altceva"). Daca iti da prin cap sa coroborezi prima cu a doua optiune rezulta ca daca nu pica ministrii aia nu se rezolva nimic. In plus, unii sunt de parere ca motiunile simple nu duc la demiterea ministrilor vizati.

Alta idee de sondaj:

- Credeti ca seceta actuala este cauzata de: 1. moguli / be. oligarhi (ne-financiari) sau ce. nu stiu/nu raspund - tin cu ursul (ne-financiar)

Sondaj ilustrat, eventual, cu o imagine sugestiva, cu un nene gras si cu o figura insetata (el a cauzat seceta, remember?) dupa bani.


UPDATE: motiunea PD "n-a rezolvat nimic". Sa vedem daca alea ale PSD "rezolva" ceva...

24 iunie 2007

Doi romani la Bruxelles - clipe de neuitat

Nu, nu e o imagine de arhiva din 2004, e de sambata, 23 iunie 2007, de la conferinta de presa de dupa Consiliul European de vara.

Acest gest prietenos era insotit de cuvinte precum "Va multumesc mult, domnule prim-ministru" (Basescu), "Toate cele bune" (Tariceanu). Apoi toata lumea a plecat acasa, extenuati probabil de 'jde miile de ore de negocieri cauzate de incapatanatii aia de polonezi.

23 iunie 2007

In noaptea asta se intampla

... noaptea ielelor.

"Noaptea premergatoare sarbatorii Sanzienelor (24 iunie) a fost considerata magica in vechime. Se spune ca atunci infloresc unele plante tamaduitoare (dragaica si sinzienele albe), se puteau face ritualuri menite sa prezica viitorul in dragoste si se puteau vedea zinele dansind, pe cimpuri sau in poieni.
Credinta ca in miez de noapte "joaca zinele" frumoase era atit de puternica incit nu putini sperau sa le vada. Insa, o astfel de intilnire era considerata periculoasa si se spunea ca barbatii slabi din fire, daca vad jocul "ielelor", pot sa innebuneasca sau sa se imbolnaveasca, tinjind dupa frumuseti iluzorii, si doar vrajile de dezlegare ii mai puteau salva." (sursa)

Oricum, daca nu innebunim din cauza de zâne, mai avem o sansa cu caldura asta...

22 iunie 2007

Filmele la ProTV

Cred ca astia de la ProTV la primele 10 difuzari ale unui film ar putea baga linistiti cate un promo cu "Premiera", "Nou", "Film proaspat", "Lansat de curand", etc... iar dupa aia, la urmatoarele 3.570 de redifuzari sa-l promoveze cu "Din clasicii cinematografiei - Razbunarea criminalului sangeros" - film pentru copii; pe alea dure le dam dupa 11 seara.

Vacanta asta...

... cred ca o petrec in Antarctica, ma duc sa ma racoresc putin si sa vad cu ochii mei cum se mai topesc ghetarii sub clar de luna (ca acolo e noapte, presupun...).

In plus, pinguinii sunt simpatici. Oare ei unde se mai duc sa se racoreasca? (cred ca lor le trebuie vreo -50 de grade), daca se incalzeste si la poli? La -20 cred ca e deja canicula pentru ei.
Hmm, ce face caldura din om.

21 iunie 2007

Cele mai bune filme din istorie

Conform Institului American de Film, cele mai bune 10 filme din toate timpurile sunt:

1 CITIZEN KANE
2 THE GODFATHER
3 CASABLANCA
4 RAGING BULL
5 SINGIN' IN THE RAIN
6 GONE WITH THE WIND
7 LAWRENCE OF ARABIA
8 SCHINDLER'S LIST
9 VERTIGO
10 THE WIZARD OF OZ

Eu as fi pus Lista lui Schindler pe primul loc. In rest, trebuie neaparat sa ma uit si eu odata si odata la Cetateanul Kane...

Să numărăm blogăle

A mai aparut un blog, al lui Adrian Nastase, care, iata, si-a mai facut o aroganta (ca sa citez din clasici in viata).
Se anunta interesant. Imi place motto-ul "ministru, prim-ministru, blogger" :), scornit de Darius.


nota: poza de mai sus, fara nici o legatura cu restul post-ului, e o reprezentare dupa o copie fara mare valoare, din sec. XVII, facuta dupa o lucrare a unui pictor italian, mort, din sec. XV-XVI, care prezinta pe niste pereti aspecte interesante din viata altor doi oameni, si ei decedati, la Atena, din sec. IV-III i. Chr.
(Platon si Aristotel / bloggarind si ei nitel).

Contributii (modeste) la dezbaterea despre o noua Constitutie

Avem nevoie de o noua Constitutie? Unii zic ca da, urgent, altii zic ca da, dar mai incolo, cam in 4 ani. Majoritatea spectrului politic actual e reticent, suspectand o intentie de a crea o republica prezidentiala de inspiratie gaullista, numai buna pentru maximizarea puterii actualului presedinte.

Avem nevoie?

Parerea mea este ca, totusi, da.
Actualul blocaj politic, care la prima vedere ar putea parea o aplicare magistrala a principiului de checks and balances, ar trebui evitat pe viitor. Cineva trebuie sa dispuna de o parghie constitionala care sa evite blocarea functionarii institutiilor statului in caz de criza.
Pentru elaborarea unei noi Constitutii ar trebui ca:
  • sa se evite personalizarea si raportarea la conjunctura de moment in desenarea unui cadru care ar trebui sa faca Romania sa functioneze pe multi ani de aici inainte;
  • sa se evite propunerea unor solutii care, in actualul cadru constitutional, nu vor putea trece de etapele revizuirii Constitutiei din cauza lipsei sustinerii necesare - nu se poate sari nici peste Parlament, nici peste referendumul popular;
  • sa nu inventam roata: exista suficiente modele functionale in lume dupa care sa ne inspiram, nu ne mai trebuie o democratie originala (cred eu);
  • designul functionarii institutiilor sa fie clarificat si simplificat, cu responsabilitati mai clare pentru fiecare din cele 3 puteri, avind drept obiectiv principal eficienta;
  • sa fie intarite garantiile privind respectarea drepturilor si libertatilor ceteanului (si nu doar ale cetateanului, ci ale tuturor celor care locuiesc, temporar sau nu, in Romania)
Am si o propunere de background muzical pentru campania de popularizare a "noii Constitutii":


Isi mai pune intrebari pe tema asta si Moromete.

20 iunie 2007

Detectoare chinezesti de poluare

Mai tineti minte bancurile despre albanezi? De exemplu ala cu detectorul de mine albanez - inchizi ochii, iti acoperi urechile cu palmele si tatonezi cu grija terenul din fata ta, cu picioarele. Sau antiaeriana albaneza - un pumn ridicat amenintator spre cer, insotit de cateva "urari de bine" la adresa agresorului!
Ei bine, intr-o era a precouparilor ecologiste, China loveste si ea cu un detector de poluare pentru marile orase: se cauta oameni cu nasuc (ei sunt mai micuti, chinezii) sensibil, care sa verifice calitatea aerului din orasul respectiv (Panyu, provincia Gaungdong).
Nu era mai simplu sa antreneze niste caini? Sau s-or fi gandit ca ies mai ieftin asa, deoarece cateii costa destul de mult, avind pretentia sa li se dea si de mincare, zilnic...

19 iunie 2007

Boc e disperat ca PNL e disperat - clisee de comunicare

Boc zice azi ca prin polul de dreapta facut cu AP si PNT, PNL "incearca disperat sa-si gaseasca parteneri". De cate ori aud treburile astea cu "X face ceva - depune o motiune, da o lege, negociaza ceva - pentru ca e disperat sa nu stiu ce" ma apuca rasul. Ce-i atata disperare, frate? Mai schimbati placa, mai variati!

Parca vad acum ca si PNL da o replica cum ca Boc e disperat ca PNL face polul de dreapta :) ... bine, in cazul lui Boc e o disperare mai mica, asa, cam de 1 metru si un pic...

Blogurile vor ruina cultura si civilizatia...

... zice un nene din America, Andrew Keen, autorul unei carti despre cum Internetul 2.0, Wikipedia, blogurile, Youtube si altele de pe net ne fac mai prosti, distrug autoritatea mediilor traditionale (ziare, TV, carti, etc.).
Pe scurt, cetateanul Keen se chinuie sa demonstreze ca datorita amatorismului prezent pe internet, de la articolele din wikipedia, la blogurile care transmit mai degraba impresii decat informatie certificata, vom ajunge sa ne tampim cu totii si sa inghitim tot felul de banalitati pe post de informatie, cultura, educatie.

Cred ca e cam simplist cetateanul respectiv si se agita degeaba, scotand in evidenta doar asa zisele parti negative (ma rog, unele din ele chiar exista, cum ar fi de exemplu prostul gust), omitand beneficiile reale si imense aduse de internet, cum ar fi, printre altele, chiar raspandirea fara precedent tocmai a informatiei "certificata, verificata, academica".

De remarcat, din carte: o viziune terifianta - 500 de milioane de bloguri in 2010 "daca o tinem tot asa..." :)))) ce se alege de lumea asta, maica? unde ajungem?

Sa ne incalzim global, sa ne racorim local

18 iunie 2007

Neagu Djuvara sau despre adevaratele valori

Tocmai am vazut emisiunea lui Turcescu pe Realitatea cu Neagu Djuvara.
E o senzatie rara in ultima vreme, de spectacol al ideilor, de informatii interesante si noi - cel putin pentru publicul larg, teoria cu Basarab voievod de origine cumana; eu am mai auzit teoria aceasta acum vreo 4 ani, la o conferinta a d-lui Djuvara.

E un spectacol, in adevaratul sens al cuvantului - infotainment combinat cu edutainment.
Neagu Djuvara ramine unul din putinii intelectuali romani care este in stare sa vorbeasca despre chestiuni aparent de detaliu, culte, obscure, dar sa le faca in acelasi timp extrem de interesante pentru ascultatori.
Cred ca de aici vine si succesul cartilor sale de istorie, inclusiv pentru copii, carti pe care noi cind eram mai mici nu le-am avut...

Am mai remarcat si opiniile d-lui Djuvara despre politica romaneasca actuala:
- Basescu e vinovat ca l-a atacat pe Tariceanu nejustificat si neprovocat, distrugand constructia politica din 2004;
- Tariceanu ar fi trebuit mai degraba sa demisioneze decat sa accepte sprijinul, chiar si tacit, al PSD, pentru a putea reveni in forta mai tarziu;
- Ion Iliescu nu trebuie sa moara in patul lui acasa, ci mai degraba sa fie judecat pe bune pentru ce a facut in decembrie 1989 si la mineriade.

UPDATE: un interviu savuros in Cotidianul de azi, marca Istodor. Tot cu Djuvara.

De la socialism la capitalism

La Radio Erevan, un ascultător întreabă:
- Cum se trece de la capitalism la socialism? Şi, mai ales, cum se poate trece de la socialism la capitalism?
Radio Erevan răspunde:
- De la capitalism la socialism se poate trece prin revoluţie; iar de la socialism la capitalism cel mai bine se poate trece prin agenţiile de turism.

Apel catre hahalere

Bai hahalerelor care sunteti, nu v-ar fi rusine! Bai! Voi nu vedeti ca timpurile se schimba?
Nu mai comentati, bai, o vreme, cam 40-50 de ani asa, hahahaha, taceti naibii din gura ca asa nu se mai poate. Baaai, voi nu vedeti ca tara asta are nevoie de un conducator adevarat, de unu' care sa fie alfa si omega? - asa mi-a zis Dan, sa spun si de firmele astea de ceasuri sau masini, nu mai stiu... da' nu e nici o reclama!

Sa nu va mai prind pe la televizor hahalerelor si sa nu cumva sa mai scrieti prin presa, ca va iau strict pe partea economica si pe voi si pe toti muncitorii de pe la ziare care mai au tupeul sa zica de rau de trimisul lui Dumnezeu pe pamant! Mama voastra de necredinciosi, vi s-a urat cu binele, ai?

Pe partea de filozofie practica, strict, sa nu va mai aud ca vorbiti de democratie, libertate, demnitate, terenuri sau de Steaua ca va ia mama dracu', ma-ntelegeti?
Sa nu va prind ca-mi cititi Coelio si dupa aia va dati mari artisti, asta... ca va dati voi mari smecheri cu cultura voastra ca n-ati inteles nimic ba papagalilor din Coelio asta. Pai ce ba, hahalerelor, am pascut oi impreuna ca sa ne tragem asa de nojitze? Sau de Machiaveli?

Sa faceti bine sa va calmati, sa scrieti si voi de bine de trimisii lui Dumnezeu pe pamintul romanesc, ca suntem 2, ati retinut, da? asa, ca altfel nu mai intrati pe Steaua in vecii vecilor, nesimtitilor care sunteti!
Iar daca o sa faceti asa, atunci o sa ma umplu de respect pentru voi, si nu o sa mai fiti hahalere, si poate va fac si-o reducere, ceva, la tribuna 0, fomistilor!

G. Becaliceanu - Principele Luminii

15 iunie 2007

Oh, my God!

In State, captatio benevolentiae pentru viitori credinciosi... (sper sa nu se ultragieze cineva, mie mi se par amuzante).



+ one of my favorites - sper sa vina si in Romania...

U can call me Condi

Pasaric Secretarul de stat Condoleezza Rice a fost foarte prietenoasa cu ministrul Cioroianu, desi nu l-a prea lasat sa vorbeasca - women! :) - la intalnirea cu presa.



Acuma, presa noastra (o anumita parte a ei! :D ) face misto de intimplarea asta, tragind concluzia ca daca Cioroianu a zis "Yes" inseamna ca e "yesman".
In fapt, situatia e mai complicata. In primul rind, nu e bine sa contrazici o doamna, mai ales cind aceasta e secretar de stat al SUA si nu are cum sa nu aiba dreptate.
In al doilea rind, in situatia data nu cred ca putea fi vorba de yesman, ci mai degraba de Yes, ma'am!, evident.

Thank you very much for your attention.

14 iunie 2007

1000

Eh, asa da! Blogu' meu e incantat sa anunte ca a depasit mia de vizualizari. Nu ca si-ar fi propus neaparat sa faca trafic, mai ales ca oricum pe aici traficul e infernal (multumim PMB), dar e totusi o cifra rotunda.
Cind va ajunge la 1 milion a zis ca imi da o bere (ba, uitandu-se pe geam, i-a venit ideea sa ma inunde cu bere), numai sa nu il intreb cum a facut prima mie... :)

Nu e de râs


desen din Catavencu

Fara titlu



ps1: mda, ma cam chinuie talentul de fotograf amator :)
poza facuta in martie 2007 in gradina botanica din Bucuresti

ps2: profit si de acest prilej pentru a atrage atentia asupra faptului ca incalzirea globala a facut ca acest copac sa arate in martie cum ar fi trebuit sa arate prin aprilie-mai...

13 iunie 2007

Remember

A fost o data ca-n povesti
A fost in Romania,
O mare gasca de golani,
Ce-au alungat sclavia.
Noi nu ne-am confundat nicicind
Cu "oamenii de bine",
Numiti si neocomunisti
Cu fara de rusine.

Vrem libertate
Nu comunism
Si nici schimbari de forme
Si deaceea, securisti,
Sa nu ne puneti norma.
Noi nu vrem neocomunism,
Nici neolibertate,
"Democratii" originale
Si nici minciuni sfruntate.

R.

Ne-ati intrebat ce vrem aici
Dar stie toata tara,
Noi sustinem punctul 8
De la Timisoara.
Sa cada patru-sapte-trei
Ce tine TVR,
Legînd in lanturile ei,
Chiar si cuvintele !

R.

Alegeri fara comunisti,
Fara nomenclatura,
Si nu va temeti de golani
Fara coloratura.
Din cei care au murit
Ne-am reintors naluci
Sa nu mai fie cum a fost
Macelul de atunci

R: Mai bine haimana,
Decit tradator,
Mai bine huligan,
Decit dictator,
Mai bine golan,
Decit activist,
Mai bine mort,
Decit comunist.

Aduceti trusa de cusut sa reparam naveta Atlantis

Naveta Atlantis, aflata in orbita linga Statia Spatiala Internationala, a suferit la lansare niste mici stricaciuni la scutul termic (care, zic astia de la NASA, nu sunt asa grave incat sa puna in pericol reintrarea in atmosfera).

Totusi, pentru mai multa siguranta, ar cam vrea sa repare gaurica, utilizand o trusa de cusut destinata initial costumelor de astronauc.

Ce inseamna sa pleci in ditamai calatoria in spatiu fara superglue, un ciocan, niste cuie acolo la tine, pentru orice eventualitate (mai se sparge un geam, mai se strica o usa, mai te inunda vecinu' vulcanian - sau reptilian, pestilian, n-ai de unde sa stii - de deasupra).

Unde e instalatorul polonez cind ai nevoie de el? Sta si-i streseaza pe frantuji in loc sa sa se faca util.

Trecem clasa si anul asta?

Se pare ca Uniunea Europeana (mai precis, Comisia care o/ne conduce) nu o sa ne dea in cap cu clauza de salvgardare pe Justitie, zice Financial Times.
Daca ne-ar fi dat, ar fi fost o adevarata catastrofa - celelalte state membre ar fi fost indreptatite sa nu recunoasca hotarari ale instantelor romanesti de judecata - un cosmar pentru cetatenii si companiile cu treburi prin Romania.

In schimb, cred ca o sa stea cu un baston mare in spatele nostru sa ne monitorizeze ca ne facem temele, ceea ce nu cred ca e rau.

... mai ales ca vine vacanta si, dupa cum se stie, in perioada asta oamenii sunt ocupati cu montarea de aere conditionate, caratul de sticle de apa pentru angajatii placut uscati si planificarea de concedii in cele mai exotice locatii de pe Terra.

La munca, tovarasi, nu la intins mana!


click pe poza pentru detalii
ref. la activitatile recomandate

12 iunie 2007

O canalie spirituala :)

Am descoperit azi (via Iulian Comanescu) un blog fain de tot, desi e scris de o Canalie. E haios si de bun gust.

Regulile polemicii civilizate

Ceva ce lipseşte din dezbaterea publică din România, fie că e vorba de politică, presă sau vreun alt subiect de interes.

Să ne reamintim ce spuneau strămoşii noştri (europeni) de la Oxford, încă din 1890:

  • În orice polemicã ştiinţificã, socialã sau politicã, discuţia trebuie sã se rezume la schimbul de idei şi numai la acele idei care au legãturã cu problema respectivã.
  • Pãrţile aflate în polemicã folosesc drept argument fie teorii ştiinţifice, fie fapte concrete din realitate care sunt relevante în ceea ce priveşte problema discutatã.
  • Pãrţile nu au dreptul sã aducã în discuţie caracterul, temperamental sau trecutul adversarului, deoarece acestea nici nu infirmã , nici nu confirmã validitatea ideilor pe care le susţine.
  • Pãrţile nu au dreptul sã punã în discuţie motivele care determinã susţinerea de cãtre adversar a unei anumite idei, deoarece aceasta abate discuţia de la problema în sine.
  • Etichetarea adversarului, prin menţionarea şcolii de gândire, a clasei sociale, a organizaţiei profesionale sau a partidului din care acesta face parte, constituie o încãlcare a regulilor polemicii şi dezvãluie slãbiciunea lipsei de argumente. Într-o polemicã civilizatã conteazã numai argumentele invocate de adversar ca individ şi nu ca membru al unei şcoli sau organizaţii. Nu ai dreptate pentru cã eşti gânditor materialist, patron sau laburist, ci dacã argumentele tale sunt convingãtoare sau nu.

11 iunie 2007

Sarkozy - betia puterii?

Partidul lui Sarkozy a castigat zdrobitor primul tur al alegerilor parlamentare din Franta.

Inainte de aceste alegeri a avut loc summit-ul (sau sommet-ul) G8, la care Sarkozy s-a intalnit cu Putin... intalnire din care (se pare ca) a iesit oarecum "obosit"... hic...




UPDATE: Se pare ca si Hotnews a gasit stirea asta demna de headline :))) spiritele mari se intalnesc

08 iunie 2007

Week-end.


Gata, afara din Bucuresti.

Boc ii raspunde obraznic lui Basescu: Aveti dreptate!

Cica Emil Boc i-ar fi spus de la obraz lui Traian Basescu, la consultarile de la Cotroceni pe tema unui guvern PD-PNL-PLD, ca soluţia propusa de acesta este... cea mai potrivita.

Asta dupa ce presedintele i-ar fi intrebat pe pedisti care e opinia
(???) lor referitor la propunerea facuta in invitaţia la Cotroceni.

Parerea mea este ca Boc a fost usor obraznic, deoarece ar fi trebuit sa recunoasca ca propunerea cu guvern PNL-PD-PLD nu doar ca este cea mai potrivita, ci este si cea mai realista si fezabila in momentul de fata.
Sper sa nu fie mustruluit pentru independenta cam prea mare pe care si-o permite...

UPDATE: Crin Antonescu zice ca Basescu e ingrijorat de soarta PNL si ar vrea sa ajute partidul. Induiosator...

UPDATE 2: Consultarile nu par a fi dus la nici un rezultat, fiecare a plecat cum a venit (unii nici n-au mai venit la Cotroceni).

Moromete incearca sa gaseasca partea pozitiva din situatia actuala. Ce conteaza e ca toata criza asta sa nu se transforme intr-o situatie generatoare de pierderi economice (cuantificabile), deoarece in acest caz nu mai e deloc amuzant ce se intimpla.
Ridem, glumim, dar nu parasim incinta (cresterii economice, a salariilor) lucrurilor care ne afecteaza direct.

Negocierile continua...

07 iunie 2007

Politica pe subintelesul tuturor

Scrisoarea trimisa de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, prin care il anunta ca nu va participa la consultarile de vineri, 9 iunie, de la Cotroceni, pare un exemplu bun pentru ilustrarea unei tendinte din discursul public romanesc actual.

Si anume, daca emiti un enunt cu cap si coada, prin care propui ceva de facut, cu o oarecare logica in argumentare, dar NU spui nimic spectaculos, vreo vorba de duh, o maxima, niste zicatori, o cimilitura sau o gluma ceva, vreun agatament ca sa te preia presa, vorbesti degeaba. Daca bagi agatamentul, ala e preluat cu prioritate.

De aceea, ar fi interesant de analizat daca nu cumva, pentru a realiza un impact mediatic maxim, ca sa ajunga mesajul la public si sa crestem rata de absorbtie a fondurilor comunitare, sa se puna Strategia post-aderare (de exemplu) in versuri. Astfel, dintr-un subiect aparent insipid, care nu va interesa pe nimeni, va deveni ceva larg dezbatut si tot omul va sti ca "De esti harnic si muncesti / Bani de la UE primesti / Si-o sa faci din ferma ta / Cea mai tare din tarla." (da, stiu, n-am talent la poezele, e doar o propunere). Astept si alte propuneri constructive...

06 iunie 2007

Mai e o luna pana la LiveEarth


Pe 07.07.07 se va desfasura cel mai mare eveniment muzical din istorie, dedicat combaterii cauzelor incalzirii globale.
Seria de concerte Live Earth inseamna 9 concerte, in 9 orase din toata lumea, 24 de ore de muzica, coordonate de Alianta pentru Protectia Climei, condusa de fostul vice-presedinte al SUA, Al Gore.
Orasele in care vor fi concerte: New York; Londra; Sydney; Rio de Janeiro; Johannesburg; Tokyo; Shanghai; Hamburg si Istanbul.

Concertele se anunta grandioase, avind in vedere artistii implicati: Alicia Keys, Bon Jovi, Dave Matthews Band, Melissa Etheridge, Roger Waters, Sheryl Crow, Smashing Pumpkins, The Police, Madonna, Red Hot Chili Peppers, Duran Duran, Genesis, James Blunt, Foo Fighters, Beastie Boys, Black Eyed Peas, Snow Patrol, John Legend, Linkin Park, Chris Cornell, Jan Delay, Michael Mittermeier, Snoop Dogg... si astia sunt cei mai cunoscuti, ca mai sunt multi altii.

Mai e putin, mai e un pic.

05 iunie 2007

Ciudata propunere a presedintelui Basescu

In mod normal, dupa niste alegeri parlamentare, presedintele e chemat sa se consulte cu partidele si sa invite cel mai bine reprezentat partid sau alianta sa formeze Guvernul.
Desi am trecut recent printr-un referendum, totusi alegeri parlamentare nu am avut recent, iar Romania are, pana una alta, un guvern in functie. Desi exista un Guvern, presedintele cheama partidele sa aleaga un alt premier.

O fi normal sa cauti un alt premier, cind cel care e in functie nu a fost cenzurat de Parlament si nici nu a pierdut niste alegeri parlamentare?

Ziua Mediului cu tema "Topirea ghetarilor - un subiect fierbinte"


Anul asta, Ziua Mondiala a Mediului de desfasoara sub deviza "Melting Ice - a Hot Topic?"

Pentru noi, cei care ne coacem in Bucurestiul asta sufocant, poluat si ambuteiat, traind, practic, cu teava de esapament in nas, orice prilej de a ne aminti ca, totusi, ar trebui sa avem mai multa grija de "unde si cum locuim" este binevenit.

Jos din masini! Vrem piste pentru biciclete!

Cred ca este cazul ca Primaria Bucuresti sa se inspire din exemplele bune date de alte mari orase si sa incerce sa mai limiteze traficul auto, cel putin prin centrul Capitalei.
In cazul Parisului, o firma privata s-a oferit sa puna la dispozitia publicului peste 20.000 de biciclete pana la sfarsitul anului, primind in schimb controlul asupra a 1700 de panouri publicitare, din care isi va scoate banii.

Cu putina imaginatie si vointa, se pot face multe...

Miscari de banchiza la pol. Polul dreptei

Recentele discutii pe care PNL le-a initiat cu AP si PNTCD sunt, aparent, menite sa franeze hemoragia electoratului traditional de dreapta catre Traian Basescu si PD. Cel putin asta e motivul cel mai logic pe care il vad eu.
Ca treaba asta sa aiba o eficienta cat de cat cred ca ar trebui indeplinite urmatoarele conditii:
- PNL sa nu semneze absolut nimic cu PSD (chiar cu riscul caderii Guvernului)
- PNL, AP si PNTCD sa clarifice cat mai curind posibil ce vor sa faca, in mod EXPLICIT, astfel incat electoratul sa stie ce evalueaza, care este oferta...
- noua constructie politica sa propulseze in prim-plan (macar mediatic) persoanele cu credibilitatea cea mai ridicata din cele 3 formatiuni (aici ma gandesc in primul rand la Gh. Ciuhandu, primarul Timisoarei)
- referirile la CDR sa fie eliminate, cred ca e nevoie de un alt proiect, o alta baza de referinta (dat fiind potentialul de imagine negativ al amintitei Conventii)
- consultarea si implicarea societatii civile de dreapta in elaborarea planului noii constructii

Mai cred ca aducerea in prim-plan a unor figuri proaspete, tineri manageri, cu reusite incontestabile in viata profesionala, care sa nu fie cu nimic santajabili (sper ca nu sunt prea idealist) ar putea deveni principalul vehicul de credibilizare a proiectelor care pot fi propuse cetatenilor. Si, nu in ultimul rind, refuzul programatic al discursului de mahala ar putea ajuta la creionarea unor diferente specifice fata de alti actori politici.

PS: au mai scris despre subiect Doc si Moromete.

02 iunie 2007

Decebalux vrea si el sa fie bagat in seama

Decebalux e numele computerului meu. Incepand de azi. Mi-a zis ca daca nu il botez de urgenta si nu scriu despre el ceva, se supara si se formateaza singur si, ca bonus, imi da cu tavita de la CDwriter peste desh'te.
Ce-i veni sa-si ceara botezul asa din senin? Pai a navigat si el pe net, impins cu clicku' de mine, si a dat peste un articol haios din Cotidianul aparut de ziua copilului. L-a citit de la cap la coada si a cazut pe ganduri (clepsidra aia de linga pointer-ul mouse-ului). S-a gandit el ce s-a gandit si a ajuns la concluzia ca asa nu se mai poate, sa traiasca in anonimat si sa fie utilizat ca un simplu instrument. Pai viata e asta?
Asa ca, dupa modelul BMW-ului domnului Liiceanu, pe care il cheama Siegfried, a cerut si el un nume si atentie. Fiind luat de la Dep. de Calculatoare, i-am zis DeCe, Bal pentru ca nu prea a stat la spital (in service) si UX la final pentru ca are Linux Kubuntu instalat :)

Si a mai vrut sa-i pun si poza, sa vada lumea care s-o uita cam ce poate el sa faca cu Linuxu asta. Multumit?


PS: da, vedeti bine, e un desktop 3D - Kubuntu face asta daca ii mai instalezi un programel, Beryl il cheama :))))

01 iunie 2007

Bill Gates si Steve Jobs: intalnirea titanilor


Tatal Microsoft-ului si parintele Apple-ului s-au intalnit pentru un interviu in doi la conferinta All Things Digital, in California.
Pentru cei pasionati de computere e o lectie de istorie extraordinara, mai ales ca cei doi au aparut intr-o postura inedita - avind in vedere rivalitatea proverbiala dintre Apple si Microsoft.
Pe linga faptul ca s-au urcat pe scena cateva zeci de miliarde de dolari (majoritatea de la Gates, desigur), interesanta a fost discutia dintre cei doi, care au povestit cum au colaborat ei in trecut, au facut bancuri unul pe seama celuilalt si au povestit cum vad ei viitorul dpdv al evolutiei influentei computerelor in viata de zi cu zi.