16 august 2007

Clientii nostri sunt mai prosti decat ai lor

Imi vine vacanta

Maine e ultima zi de razboi, dupa care vine prima noapte de vacanta. Ura!

Am muncit anul asta ceva, am creat lucruri frumoase si utile omenirii, am avut deseori insomnii din cauza grijii pentru prosperitatea companiei (hehe).
Am tot asteptat sa mi se ridice o statuie pentru faptul ca am fost atat de harnic, inteligent si devreme acasa (pardon, asta e buna la altceva). Am asteptat degeaba: nici o statuie! Mi s-a spus ca se asteapta ieftinirea materialelor, avand in vedere pretul actual al aurului si recentele perturbari de pe bursele internationale. Sa vedem daca se tin de cuvant.

Pana atunci, iata ca vine si concediul meritat, munte, mare, soare, mancare, Sony Cybershot, rucsac, valiza, valuta...

Prin urmare, iau o pauza de la blog in perioada asta (cei din primul rand, nu mai suspinati va rog, revin eu pana la urma; cei din randurile din spate - terminati cu veselia, ca tot revin eu in vreo doua saptamani). Inca nu-mi dau seama daca e o promisiune sau o amenintare...

15 august 2007

Cel mai frumos caine

Mi-a aratat azi o colega cateva poze cu catelul ei si mi-am amintit de cainele meu preferat: ciobanescul carpatin.

Nu am tinut niciodata caine in casa, nefiind prea incantat de ideea de a strange par si alte chestii mai mult sau mai putin aromate de pe mocheta sau parchet.

In schimb parintii mei au avut un ciobanesc carpatin, care cand era mic arata cam asa (nu e poza lui, dar seamana leit).


Dupa cum se vede, era exceptional de scump. Si jucaus nevoie mare. Bine, mie imi si plac cateii mici, iar daca mai sunt si pui de carpatin...

Il chema Ursu.

Cand a crescut mare, Ursu a devenit stapanul zonei, nici un alt caine de pe acolo neindraznind sa-l infrunte. Cu exceptia unor huskey, doi la numar, care o singura data s-au dat viteji de dupa un gard. Ursu si huskey s-au fugarit cateva minute de dupa gard (din fericire pentru huskey, erau intr-o curte in care Ursu nu putea intra). Pana cand ciobanescul si unul din huskey au gasit un spatiu ceva mai mare sub gard, suficient cat sa-si bage botul si sa se latre pe acolo. Ursulica se enervase atat de tare (probabil nu-i venea sa creada ca alti caini latra la el!) incat la un moment dat i-a prins, pe sub gard, botul ascutit al unuia din huskey si i l-a cam facut varza. Cert e ca daca nu intervenea taica-miu sa-i desparta, huskey ar fi ramas fara bot. Oricum, Ursu si-a luat-o atunci si nu tin minte sa mai fi facut vreo boacana serioasa dupa aceea.

Episodul asta a fost singular, totusi. Nu era deloc un caine violent, ci, cum sunt mai toti ciobanestii carpatini, calm, inteligent, usor posesiv si jucaus. Cand vedea chestii mici (bebelusi, catei mici, pui de pisica) era foarte vesel si cu limba scoasa. Nu ataca oamenii sau alti caini, dar daca intra vreun strain in curte fara sa fie stapanii acasa era jale...

cam asa arata Ursu la maturitate

A imbatranit si el, iar acum 3 ani a murit ca prostanacu, incercand sa sara peste un gard (peste care mai sarise inainte) si ramanand agatat acolo.

Daca o sa-mi iau vreodata caine, o sa fie un ciobanesc carpatin.

Macel la Roma

Nu stiu sa mai fi vazut un meci de fotbal atat de violent ca cel de aseara. Cei de la Dinamo au fost sistematic cotonogiti de "finutii" de la Lazio, care, dupa parerea mea, ar fi trebuit sa mai fi primit inca vreo 2-3 cartonase rosii. Totusi e o performanta sa scoti din joc, intr-un singur meci, 2 jucatori adversi printr-o tactica de mare subtilitate si angajament, care la noi se cheama "rupe-i oasele".

Pe de alta parte, si Dinamo a avut noroc (noroc=Lobont), asa ca nu ne putem plange de rezultat. 1-1 e destul de bine, desi daca italienii ar fi ramas in 7 oameni (hehe) altul ar fi fost cursul meciului.

Concluzia ar fi, repetand un cliseu binecunoscut: ai nostri si-au dorit mai mult egalul :)))

14 august 2007

Google tine cu Dinamo?

Sau face misto? Inca nu m-am decis, dar iata ce am gasit cautand ceva pe acolo...


In final am gasit ce cautam :)

La Sovata

Se pare ca o sa-mi urmez propriul sfat, si anume nu o sa merg in Azore, dar la Sovata tot ajung vara asta.

Promit sa fac ulterior o relatare obiectiva a situatiei de la fata locului si, in cazul in care am facut misto degeaba de locurile acelea, sa-mi dau singur un sut undeva (pe blog, in septembrie). Sper sa fie si ceva fotografii (cu Sovata, nu cu sutul).

Mirare

Ma rog, inteleg ca sunt oameni care au interesul sa propage ideea ca poluarea nu are nici o legatura cu incalzirea globala. Unii vor sa vanda combustibili, altii vor sa vanda masini si nu au chef sa bage bani in cercetare sa faca altfel de motoare, iar altii nu vor sa cheltuie bani pentru fabrici mai putin poluante.
Exista chiar posibilitatea ca sustinatorii tezei ca incalzirea globala n-are nici o legatura cu poluarea produsa de activitatile umane sa aiba dreptate.

Daaaar... poluarea mai produce si alte chestii: substantele alea provoaca boli, ne distrug plamanii, afecteaza copacii, animalele, etc.

Ma mira ca in ultima vreme am tot vazut reluata teza ca incalzirea globala e produsa de soare sau de orice altceva decat de om, de parca asta ne-ar da un cec in alb sa poluam in continuare, ca oricum nu se deregleaza clima de la atata lucru. E undeva in subtext ideea "poluati linistiti, ca nu de la asta vine incalzirea globala!".

13 august 2007

Valoarea e relativa

... si nu asteapta numarul (b)anilor.


My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?



Sincer, mi se pare cam putin. Doar 5.000? Si astia devalorizati. Oricum, nu prea inteleg cum as putea intra in posesia lor, asa ca nu conteaza.

iPhone chinezesc


Oficial se cheama M8 si e produs de renumita (!?) firma Meizu. O sa apara pe piata candva, in viitorul apropiat sau mediu. si cam seamana cu ce au produs altii.

Nu mai bine il botezau iPhoone sau iPone?

Coffee? OK / Cancel / Retry

O cafenea din Sarajevo.


Presupun ca daca nu iti place cafeaua sau gasesti o musca in ea si ceri alta (dupa ce vezi albastru in fata ochilor!), ti se cere sa iesi putin din club, sa intri din nou si sa-ti restartezi sederea acolo, cu o noua comanda, etc... Si probabil ca nu e recomandat sa intri cu iPodul de gat - caz in care comanda ta nu va fi recunoscuta.

Sunt libertarian, deci exist

Cativa republicani din Statele Unite s-au strans la un loc, au facut un softulet de ghicit opiniile oamenilor, m-au analizat si mi-au dat un verdict fara drept de apel:


Mai pe romaneste: sa fie bine si tot romanul sa prospere! Pe barba lui si fara sa astepte mila statului.

10 august 2007

Week-end la munte

Alegeri horror

In Coreea de Nord s-a votat! Fratii din Nord ai fratilor lor din Sud au fost invitati frumos sa voteze, la alegerile locale, de catre conducerea de partid si de stat (banuiesc ca fraza utilizata, sau macar subinteleasa, a fost ceva in genul "daca nu iesiti la vot, va ia mama dracului!").

Indemnul se pare ca a dat roade, participarea la vot fiind de 99,8%! Deci se poate! Nu ca la noi, unde cetatenii isi permit sa friga gratare pe coclauri in zi de vot, desi increderea si respectul deosebit pe care il au pentru clasa noastra politica ar trebui sa-i impinga, practic, spre urne... Passons.

Avand o plaja larga de optiuni si putand alege pe reprezentantii Partidului Muncitorilor din Coreea (un fel de PCR) pentru mai multe functii, atat in consilii locale, cat si regionale sau judetene, coreenii de nord au facut alegerea logica si au votat cu cei care erau pe lista. Se pare ca nimeni n-a optat pentru vreun candidat care sa NU fi fost pe lista. Curios... A, am uitat sa precizez ca a fost o singura lista. Astea da alegeri simplificate.

Totusi, avantajul acestor alegeri e ca nu pot fi fraudate, fiind limpede ca e inutil sa plimbi cetatenii cu autocarul prin tara. Ca partid, mai mult de 100% nu ai cum sa scoti, iar daca ai scoate 101% ar fi deja dubios. Deci PCR-ul coreean s-a multumit cu 100%, cat a fost si scorul final obtinut la aceste alegeri. Rezultatul a fost anuntat imediat ce s-a terminat votarea (deci cu intarziere, ca se stia dinainte...)

In final, am totusi o nedumerire: care o fi traducerea corecta a denumirii biroului electoral central nord-coreean?
In engleza e Central Election Guidance Committee.
Comitetul Central de Dirijare a Alegerilor?
Sau Comitetul de Dirijare Centralizata a Alegerilor?

Oricum, are un nume bine ales.

Incredibil - caz umanitar!

Cer scuze cititorilor pentru ca am sa cobor temporar nivelul blogului, dar prima pagina din Libertatea de azi m-a trantit pe jos in hohote de ras - si m-am gandit sa nu stau singur acolo.



Desi stirea e tragica (totusi, o doamna moare de foame!), ma gandesc ca pana la urma se va rezolva cumva. Propun ca don Pedro sa faca bine si sa valorifice Kent-ul ala si valuta ramase nefolosite in '90 la Apaca (nu au vrut Kent, nu au vrut valuta...) si sa o ajute pe doamna Mioara cu niste bani.
Si daca se poate, cat mai rapid, da? Altfel iar se duce vorba cum ca barbatii ar fi porci, si nu-mi convine!

Uf, gata, sa ne ridicam de pe jos, sa ne stergem de praf si sa ne apucam de treburi serioase...

09 august 2007

Puiuti de tigru

O poveste dragalasa in presa internationala, cu cei doi puiuti de tigru nascuti la Zoo la Galati.


Cele doua mâţe (Lenuta si Costel pe numele lor mic) sunt intr-adevar foarte haioase, cel putin acum cat sunt mici. In schimb, alte animalute sunt cam chinuite, cu tranchilizante, de fotografi pe la mare. Pacat.

Amuzament la Neptun

Mai exact, la TV Neptun.

Cafteala pentru opinia publica

Horia Roman Patapievici are azi un editorial semi - interesant, cu care sunt semi - de acord. Pasajul esential, si care trebuie retinut, mi se pare asta:

" Opozitia opiniilor, cum stim, creeaza adversari. Trebuie sa existe, prin urmare, o limita a vehementei si, subsecvent, o limita a adversitatii, care nu trebuie sa degenereze in dusmanie. Ce este dusmania? Dorinta de exterminare. Acesta este lucrul pe care trebuie sa-l evite societatile, pentru a ramane normale - incurajarea incitarii la exterminare a oamenilor care exprima opinii aflate intr-un fel sau altul in dezacord cu opinia dominanta. "

Sunt complet de acord cu afirmatiile de mai sus, ba chiar doresc sa multumesc domnului Patapievici (multumesc!) pentru promovarea in spatiul public a unor idei in care eu cred foarte mult.

Din pacate, editorialistul se opreste la jumatatea drumului.

Deplange dusmania cu care sunt priviti "intelectualii lui Basescu" si atacurile virulente la care acestia sunt supusi de catre "o anumita parte a presei". Sunt de acord ca multe din aceste atacuri sunt josnice si nu merita atentie din partea unui om normal. Ba chiar si etichetarea lor drept "intelectualii cuiva" e exagerata, de parca un om nu poate avea niste pareri fara a fi automat subordonat altcuiva, care promoveaza aceleasi lucruri.

Dar H. R. Patapievici se opreste aici. Nici o vorba despre stigmatizarea dusmanilor poporului, oligarhii, hotii si banditii si in general oricine e de alta parere decat seful statului. Pai e corect? Parerea mea e ca, daca tot vrem sa aducem discutia la un nivel civilizat, sa cerem tuturor partilor implicate sa joace dupa aceleasi reguli. Altfel, se lasa senzatia ca unii au dreptul legitim, dat de un vot popular de exemplu, de a cataloga cum le vine la indemana pe diversi cetateni ai acestei tari, fie ei ziaristi, blogger-i sau alti incomozi.

Daca tot e sa promovezi o idee, n-o compromite prin partizanat, fii corect pana la capat.
Astept sa fiu contrazis, poate mi-a scapat mie ceva.

08 august 2007

Trafic greutz

In ciuda eforturilor mele de-a lungul timpului de a limita numarul vizitatorilor pe acest blog (kidding) m-am trezit ieri (8 august) cu un aflux ingrijorator de vizitatori. Cam de 8 ori mai multi decat de obicei. Evident ca am detectat vinovatii, care sunt in principal cei mentionati in postul anterior, si anume Dan (DeCe) si Iulian Comanescu. A, si Cristi Sutu, care m-a bagat in blogroll -:) multumesc frumos tuturor, precum si parintilor care m-au crescut si statului care m-a obligat sa merg la scoala pentru a ma instrui si a putea eu acum sa fac misto de cea de-a 4-a putere.

Cum nu mi-am propus sa fac trafic (si pana acum am si reusit asta!), nu sunt electrizat de situatie sau nebun de fericire, dar totusi imi pare bine ca aberatiile produse ieri au trezit interesul - asta nu inseamna ca abia astept armageddonu' sa mai scriu ceva, eventual un "Armaggedon se intoarce reloaded XII" sau nu stiu la a cata editie mai e.

Pe de alta parte, e ciudata apetenta asta a internautilor romani de a afla chestii despre sfarsitul lumii (SL - nu e vorba de SecondLife). Banuiesc ca e din cauza ca multi dintre ei au fost deja prin concedii si viata e mult mai trista acum (inca un an pana la urmatorul concediu!). Eu abia plec saptamana viitoare, asa ca nu ma intereseaza SL, cel putin pana in septembrie.

Apocalipsa Live

Un post amuzant de pe DeCeblog, mentionat si de Iulian Comanescu.

Ia sa-mi dau si eu frau liber imaginatiei. Oare cum va fi relatat sfarsitul lumii in presa din Romania?

TVR 1: Vine sfarsitul lumii (stire)
TVR 2: Vine sfarsitul lumii (reluare de pe TVR 1)
Pro TV: Moarte violenta pentru miliarde de oameni (stire)
Pro TV: Mori si castigi... viata vesnica (emisiune concurs)
Antena 1: Sfarsitul lumii: mereu mai aproape (editie finala Marius Tuca Show)
Realitatea TV: Apocalipsa zilei (emisiunea care pune bomboana pe coliva) - talk-show
Realitatea TV: Greselile noastre (sau cum am ajuns aici) - emisiune ecologica
Antena 3: Ultima Editie (cu Dana Grecu si Radu Tudor) - jurnal
OTV: Adevarata Apocalipsa - jurnal
OTV: Dan Diaconescu Direct - Adrian Iovan a impuscat un calaret al Apocalipsei (reconstituire)
Antena 2: Pacate grele (cu V. Ciutacu) - talk-show
Romantica: Doamne, iarta-ma! - cu Raluca Moianu
Acasa TV: Preveştiri adevărate
Money Channel: Pesimism la bursa. Piata futures in picaj (stire)
KissTV: Megadeath weekend

Evenimentul Zilei: Guvernarea Tariceanu aduce sfarsitul lumii
Cotidianul: Doar Basescu poate amana sfarsitul lumii (editorial T. R. Ungureanu)
Jurnalul National: Sfarsitul lumii vine in mandatul lui Basescu (editorial I. Cristoiu)
Capital: Apocalipsa - o afacere nerentabila
Ziua: Vine noaptea!
Gandul: Nimeni nu moare dupa tine (slogan nou)

Countdown

A propos de un post mai vechi, de saptamana trecuta.

07 august 2007

Ploaia

In sfarsit, ploua mai serios. De vreo 2 zile in Bucuresti (de noaptea trecuta mai ales) ne pica si noua ceva gratis din cer: apa.

In general pentru noi, europeni sau americani, ploaia are o semnificatie trista. Nenumarati scriitori au mentionat ploaia in operele lor si atmosfera perceputa ca fiind una mai lugubra, in contrast cu veselia adusa de soarele stralucitor.

Pe de alta parte, si la noi, in perioade de seceta, dar mai ales in regiunile unde ploile sunt rare in mod traditional (cum ar fi Africa, de exemplu), venirea ploii cauzeaza o bucurie de nedescris oamenilor, incantati ca plantele si animalele vor avea cu ce sa creasca, continuand astfel lantul vietii de la un an la altul. De exemplu, in Botswana cuvantul folosit pentru ploaie da si numele monedei nationale, pula, datorita importantei acordate ploii in viata oamenilor de acolo ("Cat e o paine?" - "Doua ploi jumate" - "E cam uscata...").

Dupa seceta crunta din vara asta, eu unul ma bucur ca ploua si sper sa o mai tina asa cel putin cateva zile, sa se mai umple pamantul de apa. La cum merg lucrurile cu clima asta, cred ca o sa ne bucuram in fiecare an cand o sa ploua mai serios...

06 august 2007

Grecia - pregatirea teoretica 2

(continuare la partea 1)

Asadar, mareata Grecie a fost ocupata de romani, care initial i-au oferit o oarecare autonomie facand-o doar protectorat. Grecii, mandri din fire si neimpacati cu gandul ca la acel moment o aveau mai mica (puterea militara) decat latinii, s-au rasculat in 88 i.Chr.
Roma a reactionat dur si le-a bagat Sulla in coaste, zdrobind revolta. Mai tarziu, in 27 i.Chr. augustul Augustus a reorganizat peninsula greaca si a transformat-o in provincie romana.

Desi erau ocupati de romani, grecii si cultura lor au ramas mereu un model pentru romani, care priveau cu respect realizarile civilizatiei elene. Filosofii romani citau la greu din grecii clasici, poetii romani ii cantau si ei pe eroii si scriitorii greci, ba chiar si unii imparati romani, precum Nero sau Adrian, au avut un respect deosebit pentru greci.

Nero, de exemplu, a participat la Jocurile Olimpice (desi traditia zicea ca doar grecii pot participa) si a mai si castigat! La toate probele!! (cooperativa, cooperativae). Asta da performanta - veni, vidi, vici din prima! Ma rog, controalele anti-doping nu existau pe vremea aia, si chiar daca ar fi existat nu vad cine ar fi avut tupeul sa-l controleze pe imparatul-jucator in functie. Din fericire pentru greci, Nero nu a dorit sa compuna poezii cu Atena in flacari, limitindu-se la orasul Roma pentru lirismul sau aprins...

Adrian i-a iubit si el foarte mult pe greci, si mai ales pe Antinous, amantul sau, pe care l-a agatat cand o poposit odata, la o trecere prin regiune. Deci i-a iubit cu adevarat, nu a facut doar exercitii de imagine, ca Nero!

In aceasta atmosfera decadenta si curioasa, crestinismul a aparut si s-a raspandit rapid in Grecia, in special gratie eforturilor apostolului Pavel. Odata cu crestinarea intregului Imperiu si dupa divizarea lui in doua, Imperiul roman de rasarit a devenit practic un stat crestin grecesc cu capitala la Bizant.

Perioada bizantina a vazut o inflorire remarcabila a religiei crestine, in special prin dezvoltarea monahismului.

In aceasta epoca au fost construite primele manastiri ortodoxe pe muntele Athos. In prezent, manastirile de aici nu sunt accesibile decat de pe mare si doar barbatilor. Femeile nu au avut si nu au voie sa intre pe acest teritoriu ( !!! :)))) ) - incalcarea acestei legi fiind pedepsita cu inchisoare de la 1 la 2 ani! Interdictia vizeaza reducerea tentatiilor pentru cei care locuiesc acolo. Precizez ca nu mi se pare politically correct - in sensul ca pedeapsa ar trebui sa fie inasprita (si apoi, eventual, anulata).

Epoca cruciadelor a prilejuit o infratire intre crestinii ortodocsi si cei catolici, uniti in lupta lor comuna contra musulmanilor. Numeroase armate occidentale au trecut prin peninsula greaca pentru a elibera Ierusalimul, folosindu-se de aceste ocazii pentru a-si arata pretuirea pentru valorile grecesti, prin jefuirea Bizantului.

Dupa caderea Constantinopolelui, in 1453, a urmat inca o perioada grea pentru greci. Imperiul Otoman a ocupat toate teritoriile locuite de greci, fortand astfel pe multi dintre ei sa emigreze (cei mai multi din elita greaca plecand in Italia, unde au contribuit la dezvoltarea curentului renascentist). Cu toata ocupatia, otomanii au permis, in general, popoarelor supuse sa-si pastreze religia si o forma limitata de autonomie. Mai mult, vecinii nostri greci (unii dintre ei) au avut si ocazia de a o duce bine sub turci, fanariotii aflandu-se in elita politica si economica a imperiului otoman - ba au condus si Tarile Romane in sec. XVIII si inceputul sec. XIX.

In 1821 are loc Revolutia Greaca, sau razboiul de independenta, pornit de Alexandru Ipsilanti si terminat de frate-su, Dimitrios Ipsilanti. Alex a incercat sa-i convinga pe romani sa participe si ei la eliberarea Balcanilor de sub turci, dar s-a pierdut in amanunte si certuri marunte cu Tudor Vladimirescu si pandurii lui, s-au ciondanit intre ei si in final au murit rapid amindoi. In fine, in 1832 Grecia isi obtine independenta, dupa un razboi sangeros care a suscitat simpatia Europei occidentale fata de stravechea Grecie ce se lupta sa scape de dominatia otomana. Aceasta simpatie s-a reflectat si in participarea lordului Byron la acest razboi de independenta, lordul profitand de ocazie pentru a muri (romantic).

Situatia dupa obtinerea independentei in Grecia a semanat oarecum cu cea din Principatele Romane dupa 1859, in sensul ca odata ce s-au vazut cu sacii in caruta diferitele factiuni grecesti au inceput sa se certe atat de rau intre ele ca au ajuns la razboi civil. In final s-au ales cu un principe strain (cado de la marile Puteri), si anume neamtul Otto von Wittelsbach. Otto nu a rezistat decat pana in 1863, cand a fost poftit sa plece (probabil avea numele prea scurt) si in locul lui a fost instalat rege Wilhelm von Schleswig - Holstein - Sonderburg - Glücksburg. Sper ca s-a retinut... Similar, la noi in 1866 era invitat sa ne fie domnitor Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen (baiat destept Bratianu, s-a prins ca numai nemtii pot face o treaba serioasa aici...).

In primul razboi mondial Grecia a fost de partea buna a baricadei (adica cu invingatorii, ca si Romania), iar in al doilea razboi a fost ocupata de Germania, dupa ce Mussolini s-a chinuit penibil, fara succes, sa o ocupe. (de altfel in WW II acesta a fost un pattern: intai incercau italienii fara succes sa cucereasca ceva, dupa care trimiteau nemtii trupe si ocupau imediat, avand probabil numai ganduri bune si printre dinti la adresa eficientei aliatilor italieni).

Dupa eliberarea de sub nemti, cu ajutorul aliatilor, si scapati astfel de dusmanul extern, grecii au inceput, bineinteles, un mic razboi civil intre ei - mai exact intre comunisti si cei de dreapta. Din fericire pentru eleni, comunistii nu au reusit sa "elibereze" tara de sub jugul capitalist imperialist asa ca Grecia a fost nevoita sa urmeze calea prosperitatii si, dupa o perioada tulbure, cu dictatura si scandaluri, calea democratiei. Apoi au intrat in UE in 1981, economia creste frumos, au organizat si Olimpiada in 2004, turismul merge, leafa curge...

Happy end!

K2 - muntele salbatic

K2 este varful cel mai dificil de escaladat din lume, desi este doar al doilea ca marime (8.611 metri altitudine) dupa Everest (8.848 m).


Este un munte spectaculos, in care pericolul pandeste la tot pasul si care a luat vietile multor alpinisti care s-au incumetat pe acolo.

E un munte care, atunci cand il privesti, te face sa ai o perspectiva mai nuantata asupa vietii...

E un gardian al onoarei tuturor muntilor din lume, care impune respectul, uneori cu forta, si incearca sa puna o distanta de siguranta intre om si acoperisul lumii.

04 august 2007

George W. Gore. Sau Al Bush? Sau doar Bush?

Presedintele SUA s-a decis sa se lupte cu incalzirea globala. Sau cel putin asa da de inteles, pentru ca va convoca in septembrie un summit la Washington pentru combaterea incalzirii globale. Sa vedem ce-o sa iasa, pentru ca pana acum Bush s-a opus stabilirii unor obiective clare, cu cifre puse pe hartie, pentru reducerea poluarii, cel putin pana cand si alte state mari poluatoare si in ascensiune, precum China sau India, nu se obliga si ele sa-si limiteze emisiile de carbon in atmosfera.

03 august 2007

Telefon de la Google?

Inca e destula ceata asupra subiectului, dar Google, se pare, a investit sute de milioane de dolari in dezvoltarea de software si/sau hardware pentru un telefon mobil.


Daca e gratuit, sustinut de publicitate, imi iau si eu unul :P

Later edit: Avand in vedere ca unii comentatori de pe un post al lui Zoso s-au amuzat degeaba, n-ar fi rau daca ar da un ochi pe aici sau pe aici. E posibil sa faca Google telefonul respectiv (ar avea bani de investit in asa eva), dar s-ar putea sa fie mai rentabil pentru ei sa le fabrice altii (nu se stie inca sub ce marca).

(Google) hopes multiple manufacturers will make devices based on its specs and multiple carriers will offer them.(WSJ)

(as fi raspuns acolo, daca ar fi fost posibil sa postezi mai mult de 1 comentariu la un post; cum n-am reusit, am dedus ca asa e setat zoso.ro; later later edit: in final au intrat mai multe comentarii la zoso).

Lazio franta ca ti-am dres-o

Dinamo vad ca nu prea are noroc la tragerile la sorti pentru ultimul tur inainte de Champignons League si va trebui sa joace cu Lazio Roma. Cu italienii nu prea am avut succese, nici cu nationala, nici cu echipele de club. Va sparge Dinamo seria de infrangeri pe care ne-o tot administreaza latinii astia, de la Traian (105-106 d.Chr.) pana la fotbalistii de azi?

In schimb, Steaua are mai mult noroc si sigur va bate. Pe Bate Borisov din Belarus (echipa asta are si un nume care cere bataie :)) )

Succes ambelor (echipe romanesti) !

02 august 2007

Ieftin, dar util

Cateva idei de mici cadouri pe care oricine ar trebui sa si le permita. In fond, gestul conteaza...

Click pe foto

Fanii lui Basescu il copiaza pe Vadim

Sondaje secrete au demonstrat, cica, faptul ca presedintele nu a pierdut nimic in urma opozitiei sale la legea pensiilor. Dimpotriva, se pare ca cei care au promovat aceasta lege au mai si pierdut din popularitate, ajungand pe minus.

Sociologi secreti consultati in secret au dezvaluit un secret: pensionarii sunt ingrijorati de soarta echilibrelor macroeconomice si de sustenabilitatea bugetului pana in 2030 (majoritatea celor in varsta avand o speranta de viata foarte mare si facandu-si planuri pe termen lung si foarte lung), ei dorind de fapt o SCADERE a pensiilor, si nu o majorare a acestora!

De aceea, cresterea preconizata a pensiilor a fost primita cu suparare de catre majoritatea celor de varsta a treia, asociatiile de pensionari anuntand manifestatii secrete de amploare pentru injumatatirea actualelor pensii DE URGENTA!

In plus, Federatia Pensionarilor Imbuibati din Romania a amenintat ca cine mai vine cu initiative din astea populiste, prin care batranii sunt atacati cu gramezi de bani, se poate linge pe bot de votul secret al varstnicilor la viitoarele alegeri.

Iata inca o victorie (secreta) a binelui. Dupa cum stie toate pensionarele, binele intotdeauna invinge...

UPDATE: in urma acestor dezvaluiri, The Gallup Organization a anuntat ca isi va inceta activitatea in toata lumea si isi va inchide treptat birourile internationale. Motivatia oferita de oficialii companiei a fost ca "dat fiind ca sondajele noastre publice sunt infirmate de adevaratele sondaje secrete, e o rusine existenta noastra in continuare". E de asteptat ca persoanele disponibilizate sa ceara pensionarea anticipata / sau transferul la "adevaratele institute de sondare".