07 septembrie 2007

Tu esti Mircea?

Cunosc un tip, il cheama Mircea. Ma intalnesc cu el destul de des. Se pare ca oamenii, cand intalnesc pe cineva numit Mircea, au tendinta naturala de a-l intreba: "Tu esti Mircea?", asteptand raspunsul, probabil, "Da, imparate!"

Inteleg ca acest reflex vine din dorinta de a face glume cu substrat cultural, care sa demonstreze ca interlocutorul respectivului Mircea a urmat scoala primara si a citit Scrisoarea a III-a de Eminescu. Nu?

Propun sa se mai varieze putin aceste glumicole, eventual avansand de la nivelul clasei a IV-a catre gimnaziu si, de ce nu, chiar liceu. Asadar, un "Ce faci mai, ti-a crescut si tie in sfarsit o Aripa Dreapta, sau Stanga?" ar da bine la public. Nici un "Mircea, fa-te ca lucrezi!", spus in context de office (dar sa nu auda sefii!) n-ar suna rau, zic eu.

Desigur, mai exista o varianta, in care o fraza continand cuvantul "prostanac" ar putea fi folosita, dar e de preferat sa nu se abuzeze de ea; de utilizat doar cand respectivul Mirciulica va calca rau pe nervi...

2 comentarii:

Anonim spunea...

...esti in ultimul timp, ai dreptate.....

roaitars spunea...

Ca sa traduc ce ai spus: exist, deci am dreptate! :D Nu?