19 iunie 2007

Blogurile vor ruina cultura si civilizatia...

... zice un nene din America, Andrew Keen, autorul unei carti despre cum Internetul 2.0, Wikipedia, blogurile, Youtube si altele de pe net ne fac mai prosti, distrug autoritatea mediilor traditionale (ziare, TV, carti, etc.).
Pe scurt, cetateanul Keen se chinuie sa demonstreze ca datorita amatorismului prezent pe internet, de la articolele din wikipedia, la blogurile care transmit mai degraba impresii decat informatie certificata, vom ajunge sa ne tampim cu totii si sa inghitim tot felul de banalitati pe post de informatie, cultura, educatie.

Cred ca e cam simplist cetateanul respectiv si se agita degeaba, scotand in evidenta doar asa zisele parti negative (ma rog, unele din ele chiar exista, cum ar fi de exemplu prostul gust), omitand beneficiile reale si imense aduse de internet, cum ar fi, printre altele, chiar raspandirea fara precedent tocmai a informatiei "certificata, verificata, academica".

De remarcat, din carte: o viziune terifianta - 500 de milioane de bloguri in 2010 "daca o tinem tot asa..." :)))) ce se alege de lumea asta, maica? unde ajungem?

Niciun comentariu: