05 iunie 2007

Miscari de banchiza la pol. Polul dreptei

Recentele discutii pe care PNL le-a initiat cu AP si PNTCD sunt, aparent, menite sa franeze hemoragia electoratului traditional de dreapta catre Traian Basescu si PD. Cel putin asta e motivul cel mai logic pe care il vad eu.
Ca treaba asta sa aiba o eficienta cat de cat cred ca ar trebui indeplinite urmatoarele conditii:
- PNL sa nu semneze absolut nimic cu PSD (chiar cu riscul caderii Guvernului)
- PNL, AP si PNTCD sa clarifice cat mai curind posibil ce vor sa faca, in mod EXPLICIT, astfel incat electoratul sa stie ce evalueaza, care este oferta...
- noua constructie politica sa propulseze in prim-plan (macar mediatic) persoanele cu credibilitatea cea mai ridicata din cele 3 formatiuni (aici ma gandesc in primul rand la Gh. Ciuhandu, primarul Timisoarei)
- referirile la CDR sa fie eliminate, cred ca e nevoie de un alt proiect, o alta baza de referinta (dat fiind potentialul de imagine negativ al amintitei Conventii)
- consultarea si implicarea societatii civile de dreapta in elaborarea planului noii constructii

Mai cred ca aducerea in prim-plan a unor figuri proaspete, tineri manageri, cu reusite incontestabile in viata profesionala, care sa nu fie cu nimic santajabili (sper ca nu sunt prea idealist) ar putea deveni principalul vehicul de credibilizare a proiectelor care pot fi propuse cetatenilor. Si, nu in ultimul rind, refuzul programatic al discursului de mahala ar putea ajuta la creionarea unor diferente specifice fata de alti actori politici.

PS: au mai scris despre subiect Doc si Moromete.

Niciun comentariu: