26 iunie 2007

Would you like to enlarge your pension?

De ceva vreme tot aud ca trebuie sa optez (aparent anul asta) pentru un fond de pensii private, lucru valabil pentru toti cei care au sub 35 de ani (si mai si muncesc, desigur, nu stau la intins mana!).

Inca nu mi-e clar cum va functiona treaba asta, asa ca am cautat informatii pe www, iar pentru cei potential interesati am gasit ceva, explicat pe scurt - in genul "Pensiile private pentru toNti" - pentru mine a fost foarte util :)) -, aici.

Pe scurt, trebuie sa optezi pentru pensiile private obligatorii ca sa nu mori de foame cind iesi la pensie si sa nu maraie tinerii prin autobuze cind le faci scandal ca nu-ti cedeaza locul - o sa le poti zice linistit(a) ca ti-ai platit contributia si sa faca ciocul mic (ca atunci cu siguranta noi vom fi la putere, daca natalitatea scade in ritmul actual).

Pe de alta parte, mai sunt o serie de pensii, private dar facultative, asta in cazul in care nu vrei sa-i vezi deloc la fata pe cei din autobuze si sa-ti permiti o masina in care ai locul asigurat ;).

E bine de stiut, desi e cam ciudat sa ma gandesc inca de pe acum la pensie.

PS: nu, nu lucrez la nici o societate de asigurari :))) - de asta pot sa va asigur! - deci nu fac reclama la nimic.

Niciun comentariu: