07 iunie 2007

Politica pe subintelesul tuturor

Scrisoarea trimisa de premierul Tariceanu presedintelui Basescu, prin care il anunta ca nu va participa la consultarile de vineri, 9 iunie, de la Cotroceni, pare un exemplu bun pentru ilustrarea unei tendinte din discursul public romanesc actual.

Si anume, daca emiti un enunt cu cap si coada, prin care propui ceva de facut, cu o oarecare logica in argumentare, dar NU spui nimic spectaculos, vreo vorba de duh, o maxima, niste zicatori, o cimilitura sau o gluma ceva, vreun agatament ca sa te preia presa, vorbesti degeaba. Daca bagi agatamentul, ala e preluat cu prioritate.

De aceea, ar fi interesant de analizat daca nu cumva, pentru a realiza un impact mediatic maxim, ca sa ajunga mesajul la public si sa crestem rata de absorbtie a fondurilor comunitare, sa se puna Strategia post-aderare (de exemplu) in versuri. Astfel, dintr-un subiect aparent insipid, care nu va interesa pe nimeni, va deveni ceva larg dezbatut si tot omul va sti ca "De esti harnic si muncesti / Bani de la UE primesti / Si-o sa faci din ferma ta / Cea mai tare din tarla." (da, stiu, n-am talent la poezele, e doar o propunere). Astept si alte propuneri constructive...

Niciun comentariu: