16 iulie 2007

Am descoperit cauza principala a caniculei

Aceasta este:


Fotografie a suspectului, surprins de radarele NASA in timp ce depasea temperatura maxima legala cu peste 10.000 grade Celsius, caz limpede de suspendare a permisului de conducator termic. Faptul ca impricinatul continua sa conduca, chiar sub ochii agentului termic, nu este deloc cool.


In urma unor procese laborioase de gandire, a analizarii diferitelor teorii care incearca sa explice incalzirea globala, am ajuns la concluzia ca principalul vinovat de canicula din aceste zile este nimeni altul decat Soarele. Acesta este un corp ceresc dubios, fara de care toata lumea s-ar putea relaxa la un recomfortant -273 de grade Celsius cu o bere rece in mana, facind astfel inutila utilizarea aerului conditionat si economisind astfel energie (prevenind astfel si incalzirea globala). Fara Soare, lumea nu ar mai transpira, aerul din autobuze si tramvaie ar fi chiar respirabil si placut (porcusorul de la subratul domnisoarei din reclama nu ar exista sau ar fi un produs al firmei de parfumuri Christian Dihor).

Activitatea acestui astru ar trebui sa intre in atentia autoritatilor, o monitorizare a comportamentului sau deviant fiind absolut necesara - lucru care poate preceda o eventuala trimitere a sa la racoare.

Desi suspectul are la activ si cateva fapte bune pentru omenire (aparitia vietii pe Pamant; provocarea de arsuri si insolatie lui Roaitars la mare; atragerea unui numar apreciabil de comete si asteroizi amatori de a lovi Terra; etc.), cred ca o supraveghere mai atenta a miscarilor sale dubioase se impune.

Sper ca anul viitor, cand o veni vara, autoritatile sa nu mai fie "luate prin surprindere" si sa zica ca "n-am stiut ca exista Soarele" si ca "acesta umbla nesupravegheat prin sistemul solar, in ciuda avertismentelor si amenzilor (prin Oficiul pentru Protectia de Arsuri a Consumatorului - OPAC) pe care i le-am dat".

Niciun comentariu: