19 iulie 2007

Se scumpeste si asta...

Vesti proaste! Abia s-a anuntat in Romania marirea pensiilor, ca deja pietele internationale au inceput sa reactioneze.

Un prim efect se face simtit pe piata turismului spatial, unde o calatorie, care la inceputul anului costa 25, acum va costa circa 30, iar in 2008 va ajunge sa coste cam 40 (milioane de dolari US). Deci daca va gandeati sa economisiti 25 de milioane de dolari ca sa ajungeti pe Statia Spatiala Internationala, ar fi bine sa mai strangeti putin cureaua, sa nu mai beti atata bere, mai taiati din gratare si sa mai puneti deoparte vreo 10-15 milioane.

S-a cam dus naibii si atractia asta, tot la bulgari si la greci va trebui sa mergem in perioada urmatoare (sau, daca aveti totusi ceva bani, de ce nu chiar pe litoralul romanesc!).

Partea proasta e ca aceasta scumpire va lipsi numerosi cetateni, apartinand unor categorii defavorizate, de posibilitatea de a se relaxa in vacanta intr-un mediu ceva mai racoros, intr-o locatie de vis, cu belvedere exceptionala si unde soarele rasare de 20 de ori pe zi.

Din cate am inteles, nu se acorda reduceri pentru studenti si pensionari, lucru care transforma turismul spatial intr-o ocupatie exclusivista, rezervata capitalistilor super-bogati, dispusi sa dea banetul respectiv pentru sansa de a fi la bordul rachetei sovietice Soyuz.

Niciun comentariu: