05 iulie 2007

Sex cu UE

Fabulospirit europeanMironositele si mironositii din UE au fost scandalizati de un clip postat pe Youtube (mai exact pe EuTube) si facut de Comisia Europeana (ei, nu chiar de Barroso, ci de un departament de comunicare de acolo).
Clipul (intitulat "Film lovers will love this!") isi propune sa promoveze un program al UE de distributie al filmelor europene valoroase in alte tari, si contine scene erotice din diverse filme facute in Europa, printre care "Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain", "Breaking the Waves" sau "La Mala educación".
Intentia creatorilor clipului era de a promova ideea ca filmele europene sunt mai serioase, mai pline de sentiment (decat altele), si s-au gandit sa ilustreze acest lucru cu niste imagini fierbinti si oarece sunete sugestive de fundal.
OK, foarte frumos, mi se pare o initiativa laudabila, mai ales ca si-a atins scopul: clipul este de departe cel mai vizionat dintre toate clipurile postate de UE pe Youtube.

Raspunzand criticilor, in special presei poloneze (mai catolica decat papa) care au fost de parere ca e rusinos ca Bruxelles-ul se preteaza la asa promo-uri, purtatorul de cuvant al departamentului din Comisie care se ocupa de comunicare a declarat, cu un umor (involuntar?) nebun ca "It's a question of taste. It doesn't always have to be about press releases. These clips explain better what the EU is doing."
Iar clipul se termina cu un indemn apoteotic, mobilizator: "Let's come together!"
Traiasca cinema-ul european!

Niciun comentariu: